ΠΡΟΙΟΝΤΑΤεντόπανα

tentopana
https://www.tentesgikas.gr/wp-content/uploads/2017/12/1nyfan.jpg
https://www.tentesgikas.gr/wp-content/uploads/2017/12/2calbari.jpg
https://www.tentesgikas.gr/wp-content/uploads/2017/12/3marlon.jpg
https://www.tentesgikas.gr/wp-content/uploads/2017/12/4plus.jpg
https://www.tentesgikas.gr/wp-content/uploads/2017/12/5vogue.jpg
https://www.tentesgikas.gr/wp-content/uploads/2017/12/6das.jpg
https://www.tentesgikas.gr/wp-content/uploads/2017/12/bora-bora.jpg
Μεγάλη ποικιλία σε τεντόπανα και υφάσματα για όλα τα συστήματα σκίασης από τους πιο δημοφιλείς οίκους τόσο της ελληνικής όσο και της παγκόσμιας αγοράς.

Τεντόπανα: Αποφασίζοντας ανάμεσα σε χρώματα και ρίγες

Σε αντίθεση με το παρελθόν, οι τέντες χρησιμοποιούνταν κυρίως για να παρέχουν σκιά και προστασία από τον αέρα και τη βροχή, σήμερα ιδιώτες και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τέντες για να τονώσουν την εμφάνιση των σπιτιών ή των επαγγελματικών τους χώρων. Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν ειδικό στα τεντόπανα για μια επιλογή που να συντονίζεται με το σπίτι ή την επιχείρησή σας. Ένα θέμα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι να αποφασίσετε μεταξύ χρωμάτων ή ριγών.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Τεντόπανα Χρωματιστά

Τα χρωματιστά τεντόπανα επιλέγονται συνήθως για να συμπληρώσουν το αρχιτεκτονικό στυλ του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου. Για παράδειγμα, τα παραδοσιακά χρώματα όπως το πράσινο του δάσους, το navy blue ή τα ουδέτερα συνδυάζονται καλύτερα με τις παραδοσιακές αρχιτεκτονικές. Τα συμπαγή χρώματα ταιριάζουν καλά σε σπίτια με αρχιτεκτονικά στοιχεία πολλαπλών γωνιών ή γραμμές οροφής. Εάν προσθέτετε μια τέντα σε ένα μοντέρνο σπίτι, είναι καλύτερο να διατηρήσετε το σχέδιο του τεντόπανου απλό χρησιμοποιώντας μονόχρωμα υφάσματα.

Τεντόπανα με Ρίγες

Τα τεντόπανα με ρίγες λειτουργούν καλά σε σπίτια με στιλ εξοχικής κατοικίας. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε σύγχρονα σπίτια, αλλά τα χρώματα πρέπει να έχουν κομψή αντίθεση ή φωτεινότητα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σχέδια που είναι ανάλογα με το μέγεθος της δομής στην οποία προσθέτετε την τέντα.

Γενικά, η επιλογή μεταξύ ριγέ και έγχρωμων τεντόπανων εξαρτάται από το στυλ του χώρου και τη θέση που θέλετε να τοποθετήσετε την τέντα. Είναι σημαντικό να καθορίσετε εάν η τέντα θα προσθέσει χρώμα στο σπίτι ή θα διακοσμήσει την πρόσοψη του σπιτιού σας. Μια άλλη σκέψη είναι εάν η τέντα βρίσκεται στο μπροστινό μέρος του σπιτιού σας ή είναι μέρος της βεράντας.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Πώς να διαλέξετε το ύφασμα του τεντόπανου

Όταν επιλέγετε τη νέα σας τέντα ή αντικαθιστάτε παλιό και φθαρμένο τεντόπανο σας, φροντίστε να επιλέξετε το καλύτερο ύφασμα για τις ανάγκες σας. Το νέο σας ύφασμα θα πρέπει να συμπληρώνει το εξωτερικό του σπιτιού σας και να διαρκεί σε κάθε καιρό – βροχή ή ήλιο!

Από πού ξεκινάτε όμως; Η ποικιλία των τύπων τεντόπανων, των χρωμάτων και των υλικών μπορεί να είναι συντριπτική χωρίς κάποια βοήθεια. Όταν αλλάζετε την εμφάνιση της τέντας σας με νέο ύφασμα, προσέξτε τα υφάσματα που δεν αντέχουν τα στοιχεία. Είναι διασκεδαστικό να αντικαθιστάτε το φθαρμένο ύφασμα τέντας για να αναζωογονήσετε τον εξωτερικό σας χώρο, αλλά δεν θέλετε να το ξανακάνετε λίγους μήνες αργότερα. Συνεχίστε να διαβάζετε για τον οδηγό μας για την εύρεση του καλύτερου ποιοτικού υφάσματος τέντας για να ανανεώσετε την τέντα σας!

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Τι εννοούμε όταν λέμε τεντόπανο

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά για την τέντας σας. Ο σκελετός της τέντας σας δεν μπορεί να προστατεύσει τον εξωτερικό σας χώρο χωρίς ένα κάλυμμα πάνω του. Τα υφάσματα για τέντες παρέχουν σκιά και προστασία από διαφορετικούς καιρούς.

Τα καλύμματα διατίθενται σε τρεις κύριους τύπους υφάσματος τέντας:

  • Καμβάς
  • Ακρυλικό
  • Βινύλιο

Ο τύπος του τεντόπανου που σας ταιριάζει καλύτερα εξαρτάται από τις ανάγκες σας. Ο καιρός στην περιοχή σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε το σωστό είδος υλικού του τεντόπανου για να καλύψετε το αίθριο ή την είσοδο της επιχείρησής σας. Το κόστος και τα διαθέσιμα χρώματα ή σχέδια μπορεί επίσης να είναι ένας παράγοντας για το ύφασμα που θα επιλέξετε.

Πριν αρχίσετε να σκέφτεστε τα χρώματα ή το στυλ, καθορίστε τον καλύτερο τύπο υφάσματος για την τέντα σας.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Τι χρειάζεται να κάνει η τέντα σας

Εγκαταστήσατε μια τέντα βεράντας για να βελτιώσετε την εξωτερική σας εμπειρία. Η σωστή τέντα και το τεντόπανο πρέπει να προστατεύουν τη βεράντα σας από το άμεσο ηλιακό φως για να παρέχουν σκιά. Μπορεί επίσης να θέλετε η τέντα σας να διατηρεί στεγνή τη βεράντα και τα έπιπλα εξωτερικού χώρου όταν βρέχει.

Η επιλογή του κατάλληλου υφάσματος σάς βοηθά να δημιουργήσετε τις ιδανικές συνθήκες για χαλάρωση στο αίθριο σας ή για διασκέδαση σε εξωτερικούς χώρους. Θέλετε επίσης η τέντα σας να φαίνεται όμορφη για τα επόμενα χρόνια.

  • Το ακρυλικό ύφασμα αντιστέκεται στο ξεθώριασμα. Επιλέξτε ένα ακρυλικό ύφασμα για έντονα χρώματα που δεν ξεθωριάζουν ή θαμπώνουν τόσο γρήγορα όσο άλλα υφάσματα τέντας. Τα ακρυλικά καλύμματα δημιουργούν ένα πλούσιο υφασμάτινο τεντόπανο που καταπολεμά τα εξωτερικά στοιχεία για να κρατήσει καλύτερα το αρχικό χρώμα για όλη τη διάρκεια ζωής του καλύμματος της τέντας. Εάν θέλετε η τέντα σας να είναι ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικό χαρακτηριστικό, εστιάστε την αναζήτησή σας σε ακρυλικά τεντόπανα.
  • Τα αδιάβροχα τεντόπανα σας κρατούν στεγνό. Είτε θέλετε να απολαύσετε την αυλή σας κάτω από μια ελαφριά βροχή είτε χρειάζεστε την τέντα σας για την προστασία των επίπλων της βεράντας σας κατά τη διάρκεια βροχής, το αδιάβροχο ύφασμα σε μια σταθερή τέντα είναι αυτό που χρειάζεστε.
  • Ο αερισμός σας βοηθά να αναπνέετε ευκολότερα. Για να δημιουργήσετε ροή αέρα κάτω από την τέντα σας, επιλέξτε ένα υφασμάτινο τεντόπανο. Τα υφάσματα βινυλίου ή πλαστικών τεντών δεν προορίζονται για τη δημιουργία αερισμού και αυξάνουν τη θερμότητα που ακτινοβολεί. Τα υφασμάτινα τεντόπανα βοηθούν στη δημιουργία περισσότερου αερισμού μέσω της τέντας σας. Εάν η βροχή δεν σας απασχολεί, θα δημιουργήσετε σκιά και καλύτερη ροή αέρα με διχτυωτή τέντα.

Κάντε μια λίστα με αυτά που θέλετε να πετύχετε με τη νέα σας τέντα. Με τα σημερινά υφάσματα και επιλογές τεντών, γνωρίζοντας πώς θέλετε η τέντα σας να βελτιώσει τον εξωτερικό σας χώρο και να ταιριάζει στο εξωτερικό του σπιτιού σας, μπορεί να σας οδηγήσει στην τέλεια επιλογή υφάσματος για τεντόπανο.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Πόσο θα κρατήσει το τεντόπανο;

Η μακροζωία είναι κρίσιμη κατά την αντικατάσταση του τεντόπανου. Ανάλογα με τον τύπο της τέντας και το υλικό που θα επιλέξετε, ένα νέο τεντόπανο αποτελεί επένδυση. Οι τιμές για τεντόπανα θα ποικίλλουν ανάλογα με το χρώμα, το μέγεθος και το ύφασμα. Ωστόσο, ό,τι κι αν επιλέξετε, θέλετε να κρατήσει για αρκετά χρόνια.

Τεντόπανα με μεγάλη διάρκεια

Εάν η διατήρηση της δύναμης είναι η πρώτη σας προτεραιότητα, μια υφασμάτινη τέντα είναι η καλύτερη επιλογή σας. Αυτό το ύφασμα παραμένει σφιχτό και αντέχει τον αέρα, τη βροχή, τον ακραίο ήλιο και άλλες δύσκολες καιρικές συνθήκες καλύτερα από πολλά άλλα υφάσματα.

Εάν η διασκέδασή σας στην πίσω αυλή σας περιλαμβάνει barbeque ένα υφασμάτινο τεντόπανο  προσφέρει καλή προστασία από τις στάχτες που προκαλούνται. Εκτός από τη διασκέδαση με barbeque, εάν το σπίτι σας βρίσκεται σε περιοχή που είναι επιρρεπής σε πυρκαγιές, το υφασμάτινο τεντόπανο είναι λιγότερο πιθανό να πάρει φωτιά από μια πυρκαγιά.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Τεντόπανα με μικρότερη διάρκεια ζωής

Τα φυσικά υφάσματα φαίνονται όμορφα και βοηθούν το σπίτι σας να παραμείνει φιλικό προς το περιβάλλον. Τα υφάσματα από καμβά αποτελούν μια ελκυστική προσθήκη σε έναν ρουστίκ ή φιλική προς το περιβάλλον αυλή. Ωστόσο, αυτά τα υφάσματα είναι λιγότερο πιθανό να διαρκέσουν και να φαίνονται σαν καινούργια για την τέντα σας χρόνο με το χρόνο.

Ο καμβάς και άλλα φυσικά υφάσματα είναι πιο ευαίσθητα σε ζημιές και φθορά από τη βροχή, τον άνεμο και τον ήλιο. Εάν θέλετε η επένδυσή σας στην τέντα να διαρκέσει περισσότερο από μερικούς εποχιακούς κύκλους, επιλέξτε είτε βινύλιο είτε ακρυλικό ύφασμα.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Ανθεκτικό και ελκυστικό τεντόπανο

Θα βρείτε πολλές επιλογές σχεδίασης και τη σωστή αντοχή με μια τέντα από ακρυλικό ύφασμα. Το ακρυλικό είναι πιο ανθεκτικό για την τέντα σας από καμβά. Επιπλέον, ενώ δεν είναι αδιάβροχο, το ακρυλικό απωθεί το νερό. Τα αδιάβροχα υφάσματα αντιστέκονται στη μούχλα και το ωίδιο – δύο προβλήματα που μπορούν να μειώσουν τη διάρκεια ζωής του υφασμάτινου τεντόπανού σας.

 

Τι άλλο πρέπει να λάβετε υπόψη;

Η τέντα σας είναι μια δομική προσθήκη στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Το να κάνετε τις σωστές επιλογές σχετικά με τα υλικά του τεντόπανου σας μπορεί είτε να προσθέσει αξία στο σπίτι σας. Πιθανότατα έχετε δει τέντες που αποσπούν την προσοχή ή έχουν σκισίματα και φθορές. Οι τέντες με κακή κάλυψη μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στο σπίτι σας και να μειώσουν την αξία του σπιτιού σας.

Ωστόσο, μια ποιοτική τέντα και το κατάλληλο ύφασμα παρέχουν πολλά οφέλη για εσάς και το σπίτι σας και γι’ αυτόν το λόγο δικαιολογούν αυτά τα τεντόπανα τις τιμές τους.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Ενεργειακή οικονομία

Μια καλά κατασκευασμένη τέντα πάνω από μια αυλή ή μπροστινή πόρτα προσθέτει χαρακτήρα στο σπίτι σας. Επιπλέον, τα σωστά υλικά του τεντόπανου μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε το κόστος ενέργειας ρυθμίζοντας τη θερμοκρασία στο σπίτι ή την επιχείρησή σας. Οι τέντες παρέχουν προστασία από τη σκιά και τις καιρικές συνθήκες στους εξωτερικούς σας χώρους ενώ παράλληλα προστατεύουν το εσωτερικό του σπιτιού σας από τον άμεσο ήλιο ή τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ένα τεντόπανο από ακρυλικό ύφασμα είναι εξαιρετική για την προστασία του σπιτιού σας και τη μείωση των λογαριασμών ενέργειας.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Μόνιμη ή ανασυρομένη

Μια μόνιμη τέντα χρειάζεται ένα υφασμάτινο τεντόπανο που να αντέχει σε κάθε καιρό, ένα αναδιπλούμενο τεντόπανο πρέπει να έχει την ευελιξία να διπλώνει χωρίς ζημιά στο ύφασμα.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, μια μόνιμη τέντα είναι ένα όφελος για το σπίτι σας. Ωστόσο, εάν απολαμβάνετε την ευελιξία της προσαρμογής του επιπέδου σκιάς και κάλυψης που παρέχει η τέντα σας, μια αναδιπλούμενη τέντα είναι μια εξαιρετική επιλογή. Βεβαιωθείτε ότι το ύφασμά σας μπορεί να αντέξει την ανάκληση και την επέκταση της τέντας σας αποφεύγοντας τα υφάσματα από βινύλιο ή πολυεστέρα.

Τεντόπανα σε χαμηλές τιμές από την tentesgikas.gr
Χρωματιστά Τεντόπανα

Θα θέλετε το χρώμα της τέντας σας να είναι ένα πλεονέκτημα για τον εξωτερικό του σπιτιού σας. Τα σημερινά ακρυλικά υφάσματα προσφέρουν ποικιλία στυλ, από στερεά έως ρίγες και υφές. Σχεδιάστε την τέλεια απόχρωση για να συνδυάζεται με το σχέδιο ή την αντίθεση σας ως εστιακό σημείο για τον χώρο ψυχαγωγίας της αυλής σας. Οι περισσότεροι ξεκινούν τη διαδικασία επιλογής υφασμάτων επιδιώκοντας να ταιριάξουν τα τεντόπανα με τους τοίχους του σπιτιού τους, αφού δουν φωτογραφίες και δείγματα, επιλέγουν ένα χρώμα που κάνει αντίθεση. Λάβετε υπόψη ότι θα δείτε την τέντα σας από το εσωτερικό του σπιτιού σας να κοιτάζει προς τα έξω τις περισσότερες φορές.

Φροντίδα και συντήρηση

Μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής του υφασμάτινου τεντόπανου φροντίζοντας το καλά. Είναι εύκολο να ξεχάσετε την εντατική φροντίδα και συντήρηση της τέντας σας όταν κάνει καλά τη δουλειά της. Ωστόσο, μόλις παρατηρήσετε μούχλα ή σκίσιμο στη ραφή, θα εύχεστε να είχατε κάνει μερικά πράγματα για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του τεντόπανου σας.

Όταν αντικαθιστάτε την τέντα σας, βεβαιωθείτε ότι οι επαγγελματίες σας καθοδηγούν για την κατάλληλη φροντίδα για το ύφασμα και το πλαίσιο.

  • Καθαρισμός του υφάσματος. Η βροχή δεν καθαρίζει την τέντα σας! Χωρίς καλό καθάρισμα, η βροχή και η υγρασία μπορούν να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη μούχλας. Επιπλέον, το υφασμάτινο τεντόπανο σας μπορεί επίσης να συλλέξει βρωμιά και υπολείμματα που μπορεί να δημιουργήσουν τρύπες στο ύφασμα. Μία με δύο φορές το χρόνο, καθαρίστε την τέντα σας με ένα καθαριστικό που είναι κατάλληλο για το ύφασμά σας. Εάν παρατηρήσετε υπολείμματα στο τεντόπανο σας, φροντίστε να το αφαιρέσετε αμέσως.
  • Προσέχοντας για σκουριά. Ανάλογα με τον τύπο του πλαισίου σας, η σκουριά μπορεί να συγκεντρωθεί στα μεταλλικά μέρη της τέντας σας. Η σκουριά μπορεί να καταβροχθίσει το ύφασμα που συνδέει το κάλυμμα της τέντας σας με το πλαίσιο. Με την πρώτη ματιά της σκουριάς, καθαρίστε το με ένα ασφαλές για ύφασμα καθαριστικό για να αποτρέψετε τη σκουριά από το να καταστρέψει το ύφασμά σας.
  • Επισκευή φθοράς. Ένα σκίσιμο ή μια μικρή τρύπα δεν σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσετε ολόκληρη την τέντα. Επί του παρόντος, η βιομηχανία τεντών δεν διαθέτει επιτόπου προϊόν επισκευής για υπερβολική φθορά ή τρύπες σε εξωτερικό ύφασμα. Η υφασμάτινη ταινία είναι διαθέσιμη, αλλά δοκιμές διαπίστωσαν ότι η υφασμάτινη ταινία τέντας δεν διαρκεί περισσότερο από μερικές ημέρες πριν πέσει και γίνει άχρηστη. Προσέξτε για μικρές τρύπες ή σκισίματα στο ύφασμά σας. Όταν παρατηρήσετε για πρώτη φορά μια τρύπα, επιδιορθώστε την για να μην μεγαλώσει σε μεγαλύτερη τρύπα. Ορισμένες εταιρείες προτείνουν να ταμπονάρετε ή να μουτζουρώσετε λίγη διαφανή σιλικόνη πάνω από την τρύπα για να μην μεγαλώσει.

Όταν επιλέγετε το νέο σας τεντόπανο, φροντίστε να ερευνήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε υφάσματος για να βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τις ανάγκες σας. Οι επαγγελματίες εγκαταστάτες σας είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή για να σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση για την αντικατάσταση της τέντας σας.

Τέντες: χρήση, ιστορία, επιλογή και αξιοποίηση

Οι τέντες και οι κατασκευές σκίασης έχουν πολλές εξαιρετικές χρήσεις τόσο για εμπορικές όσο και για οικιακές εφαρμογές. Εκτός από την προστασία από τις έντονες καιρικές συνθήκες και την συνεισφορά τους στην ελκυστικότητα της ιδιοκτησίας σας, είναι επίσης γνωστό ότι είναι πολύ αποτελεσματικές στη μείωση του κόστους ψύξης. Υπάρχουν πολλά γνωστά πλεονεκτήματα, αλλά από πού προήλθε αυτή η συσκευή σκίασης;

Τέντες: ιστορία και αρχή

Οι τέντες χρονολογούνται από την Αίγυπτο και τη Συρία. Πλεκτά χαλάκια σκίαζαν τους πάγκους και τα σπίτια στην αγορά. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε ακόμη και μια πολύ πρώιμη μορφή αναδιπλούμενης τέντας στο Κολοσσαίο που ονομάζεται velarium. Οι τέντες χρησιμοποιούνταν επίσης σε αμερικανικές επιχειρήσεις με βιτρίνες. Το βαμβάκι ήταν το κυρίαρχο ύφασμα τέντας που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 1800, ενώ μετά τον Εμφύλιο, οι τέντες έγιναν ιδιαίτερα διαδεδομένες. Ο σιδερένιος υδραυλικός σωλήνας ήταν αποτέλεσμα της εκβιομηχάνισης, ο οποίος δεν ήταν μόνο προσιτός αλλά και προσαρμόσιμος. Ο σιδερένιος υδραυλικός σωλήνας δεν ήταν δύσκολος στο σπείρωμα και λύγιζε εύκολα, επιτρέποντας μια ποικιλία σχημάτων και μεγεθών.

Αναδιπλούμενες τέντες

Οι λειτουργικές τέντες εμφανίστηκαν στο δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα. Αρχικά, οι τέντες μπορούσαν να τυλιχτούν μόνο με δοκούς χειρός. Όταν επρόκειτο για εμπορικές τέντες, οι βραχίονες επέκτασης ήταν αρθρωτοί για να ενωθούν στην πρόσοψη. Στη συνέχεια, οι μηχανισμοί σχοινιού και τροχαλίας χαμηλώθηκαν. Οι αναδιπλούμενες τέντες ήταν και εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα χρηστικές, καθώς προσφέρουν ευελιξία και τη δυνατότητα για διαφορετικές ποσότητες κάλυψης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Τέντες του 20ου αιώνα

Ενώ ο 19ος αιώνας επικεντρώθηκε στην κινητικότητα, τα υφάσματα για τέντες άλλαξαν τον 20ο αιώνα. Οι βαμβακερές τέντες ήταν γνωστές για το τέντωμα, το ξεθώριασμα, την ευαισθησία και την γρήγορη ανάφλεξή τους από τσιγάρα και σπίρτα. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι τέντες από βινύλιο έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς. Τα υφάσματα βινυλίου είναι ανθεκτικά λόγω της ικανότητάς τους να αντέχουν τη φθορά από το νερό και το ξεθώριασμα από τον ήλιο. Κατά τη δεκαετία του 1960 εμφανίστηκαν περισσότερα υφάσματα όπως ακρυλικό, πολυεστέρας και πλέγμα.

Τέντες Σήμερα

Οι τέντες δεν χρησιμοποιούνται πλέον μόνο σε εμπορικά κέντρα ή εμπορικούς χώρους με μεγάλη ροή πελατών. Οι τέντες αξιοποιούνται τόσο σε ιστορικούς χώρους και υπαίθρια καταστήματα, ενώ είναι εξαιρετικά χρήσιμη προσθήκη στα σπίτια. Τα χαρακτηριστικά των νεότερων τεντών δεν περιορίζονται μόνο σε σταθερά πλαίσια από αλουμίνιο ή χάλυβα, ενώ υπάρχει μεγάλη ποικιλία υφασμάτων για να διαλέξετε. Τα στέγαστρα μπορούν επίσης να κατασκευαστούν εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο για να προσθέσουν μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική πινελιά σε οποιονδήποτε χώρο.

Πώς να επιλέξετε Υφάσματα για Τέντες

Οι τέντες είναι πολύ χρήσιμες για την πρόληψη της ζέστης και την προστασία των κτιρίων κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Οι τέντες μπορούν ακόμη και να βοηθήσουν στην προστασία από τη βροχή, το χιόνι και να αποτρέψουν τα στοιχεία από το να καταστρέψουν τα έπιπλα και τα παράθυρα. Όταν επιλέγετε μια τέντα, είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ύφασμα που δεν είναι μόνο κομψό αλλά θα αντέξει και σε βάθος χρόνου. Οι υφασμάτινες τέντες έχουν αποδειχθεί ότι κατασκευάζονται εύκολα με υλικά υψηλής τεχνολογίας που δεν ξεθωριάζουν, είναι ανθεκτικά και φυσικά βοηθούν στην προστασία ενός κτιρίου από τον ήλιο.

Οι κατάλληλες τέντες για σκιά

Ο νούμερο ένα λόγος για την αγορά υφασμάτων τεντών είναι η παροχή κάλυψης σε κτίρια, παράθυρα, έπιπλα και άλλες εξωτερικές επιφάνειες. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε υλικά για έντονη σκίαση με υψηλά ποσοστά κάλυψης από ακτίνες UV και προστασία εναντίον της μούχλας.

Ανθεκτικές τέντες στα έντονα καιρικά φαινόμενα

Μπορεί να είναι δύσκολο να αντικαθιστάτε το ύφασμα μιας τέντας κάθε λίγα χρόνια. Εάν το υλικό της τέντας επιλεγεί σωστά, ο άνεμος, η βροχή, το χιόνι ή άλλα έντονα καιρικά φαινόμενα δεν θα είναι πρόβλημα. Ένα άλλο πλεονέκτημα της επιλογής ανθεκτικού, υφάσματος τέντας είναι ότι το η μούχλα δεν θα καταστρέψει το ύφασμα της τέντας. Όλοι οι τύποι υφασμάτων για τέντες που περιλαμβάνουν βινύλιο, ακρυλικό, πολυεστέρα, πλέγμα και βαμβάκι συνήθως διαρκούν μεταξύ 5-15 ετών.

Επιλογές στυλ για τέντες

Εδώ έρχεται το διασκεδαστικό μέρος της επιλογής υφάσματος τέντας: η επιλογή των χρωμάτων και των σχεδίων. Ενώ η επιλογή ενός υφάσματος τέντας πρέπει να είναι πρακτική, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει έλλειψη στυλ. Τα υφάσματα τέντας διατίθενται σε πολλές αποχρώσεις και σχέδια και μπορούν να αλλάξουν άμεσα ολόκληρη την εμφάνιση μιας κατοικίας ή ενός εμπορικού περιβάλλοντος. Λόγω της μεγάλης ποικιλίας, μπορείτε εύκολα να ταιριάξετε το ύφασμα με την τρέχουσα εξωτερική σας διακόσμηση.

Τέντες για εξοικονόμηση ρεύματος

Η προσθήκη μιας υφασμάτινης τέντας σε μια κατοικία ή ένα εμπορικό κατάστημα μπορεί να είναι ενεργειακά φιλική και οικονομική. Τα χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, επειδή αυτό το είδος υφάσματος θα βοηθήσει στην ψύξη ενός κτιρίου και στην καταπολέμηση της θερμότητας. Τις τέντες ενός καταστήματος μπορείτε να τις αξιοποιήσετε και για λόγους μάρκετινγκ, κάνοντας το ύφασμά τους σήμα κατατεθέν ης επιχείρησής σας.

Τέσσερις λόγοι για τους οποίους πρέπει να επενδύσετε σε αναδιπλούμενες τέντες

Ο αρχικός λόγος που προχωράει κανείς σε εγκατάσταση αναδιπλούμενης τέντας είναι για να δημιουργηθεί σκιά στην ιδιοκτησία τους. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά υπάρχουν περισσότεροι λόγοι για να επενδύσετε σε μια αναδιπλούμενη τέντα παρά μόνο για σκιά.

1) Οι αναδιπλούμενες τέντες αποσβένουν την αξία τους με την πάροδο του χρόνου

Μπορεί να σκέφτεστε ότι μια αναδιπλούμενη τέντα μπορεί να σας κοστίσει πολλά χρήματα, όχι μόνο για την αγορά της αλλά και για τη συντήρηση. Ωστόσο, θα εξοικονομήσετε χρήματα μακροπρόθεσμα. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε μια τέντα για να σκιάζετε το σπίτι σας από την υψηλή θερμότητα, εξοικονομείτε το κόστος ενέργειας που θα δαπανούσατε για ψύξη. Στη διάρκεια του καλοκαιριού μπορείτε να μειώσετε τη χρήση κλιματιστικών, μειώνοντας ταυτόχρονα τη χρέωση στους λογαριασμούς ρεύματος.

2) Τέντες και κακοκαιρία

Η έντονη κακοκαιρία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στις τέντες που δε διαθέτουν μηχανισμό αναδίπλωσης. Επειδή οι αναδιπλούμενες τέντες έχουν πτυσσόμενους πλευρικούς βραχίονες που τραβούν προς τα πίσω, δε χρειάζεται να ανησυχείτε για δαπανηρές επισκευές. Ανεξάρτητα από τον τύπο τέντας που θα επιλέξετε, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου την αντοχή τους έναντι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

3) Οι αναδιπλούμενες τέντες μπορούν να προστατεύσουν το δάπεδο και την ταπετσαρία εσωτερικού/εξωτερικού χώρου

Ίσως έχετε διαπιστώσει ότι ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό στις ταπετσαρίες ή τα δάπεδά σας. Για τους ιδιοκτήτες σπιτιού, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτικό. Ο ήλιος συχνά αφαιρεί την ένταση των χρωμάτων. Ωστόσο, με μια αναδιπλούμενη τέντα μπορείτε να σταματήσετε τον ήλιο έτσι ώστε να μην προκαλεί φθορές στα έπιπλα και το δάπεδο του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου.

4) Οι αναδιπλούμενες τέντες είναι πλήρως προσαρμόσιμες.

Η αναδιπλούμενη τέντα σας μπορεί να ξεχωρίσει, για αυτό διαμορφώστε τη με υλικά που συμβαδίζουν με το γούστο σας. Μπορείτε να επιλέξετε μοναδικά στυλ και χρώματα. Υπάρχουν τρόποι να τοποθετήσετε ακόμη και το λογότυπο της εταιρείας σας πάνω στην αναδιπλούμενη τέντα σας.

Τέντες για παράθυρα και τα οφέλη τους

Οι τέντες παραθύρων προορίζονται τόσο για σπίτια όσο και για εμπορικούς χώρους. Είτε θέλετε να αναβαθμίσετε την επιχείρηση είτε το σπίτι σας, οι τέντες έχουν μια γοητευτική και φιλόξενη ποιότητα που θα ενισχύσει την ελκυστικότητα και την αισθητική του εξωτερικού χώρου σας. Οι τέντες παραθύρων δεν είναι μόνο οπτικά ευχάριστες, αλλά έχουν και πρακτικές χρήσεις.

1) Οι τέντες προστατεύουν από βλάβες που προκαλούνται από νερό και ήλιο

Ένας βασικός λόγος που οι άνθρωποι έχουν τοποθετήσει μια τέντα είναι να παρέχουν σκιά στο σπίτι ή στον εμπορικό τους χώρο. Οι τέντες είναι ιδανικές γιατί βοηθούν στην ψύξη των ιδιοκτησιών, μειώνοντας τον λογαριασμό ενέργειας. Αν ανησυχείτε για το ξεθώριασμα των επίπλων σας λόγω των έντονων ηλιακών ακτινών UV, οι τέντες βοηθούν στη σκίαση και την ανακατεύθυνση της ροής της θερμότητας. Βοηθούν φυσικά στην απώθηση της βροχής, καθιστώντας την ιδιοκτησία σας λιγότερο επιρρεπή σε ζημιές από το νερό. Εάν δε θέλετε να διαβρωθούν τα στοιχεία του τσιμέντου ή του ξύλου γύρω από το εξωτερικό του σπιτιού σας, οι τέντες παραθύρων βοηθούν να αποφευχθεί και αυτό.

2) Οι τέντες σας εξοικονομούν χρήματα και βοηθάνε το περιβάλλον

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, οι τέντες μειώνουν την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιείτε για την ψύξη του σπιτιού σας, μειώνοντας σημαντικά τον λογαριασμό ενέργειας. Όταν χρησιμοποιείτε λιγότερο τα συστήματα κλιματισμού, όχι μόνο εξοικονομείτε χρήματα, αλλά συνεισφέρετε στην προστασία του περιβάλλοντος με τη μειωμένη χρήση ενέργειας. Επομένως, αν η οικολογική σας συνείδηση δεν σας επιτρέπει την πολύωρη χρήση συστημάτων ψύξης, οι τέντες παραθύρου είναι ιδανικές για εσάς.

3) Αισθητική

Σχετικά με την επιλογή υλικών για τέντες, θα βρείτε διαθέσιμα πολλά στυλ, μεγέθη και υφάσματα για να διαλέξετε και να τις δημιουργήσετε στο ύφος και την εμφάνιση που επιθυμείτε, χωρίς περιορισμούς. Λόγω της ευελιξίας τους, μπορούν να συνδυαστούν εξαιρετικά με τον τρέχοντα αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του σπιτιού ή του κτιρίου σας. Εάν είστε ιδιοκτήτης σπιτιού που του αρέσει να αλλάζει το εξωτερικό του με βάση τις αλλαγές στις εποχές, τότε θα πρέπει να επενδύσετε σε αναδιπλούμενες τέντες παραθύρων. Οι αναδιπλούμενες τέντες παραθύρων είναι αποσπώμενες, ώστε να μπορείτε να τις αλλάξετε ή αν δεν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε τις πιο κρύες εποχές, αποθηκεύονται εύκολα.

Συμβουλές συντήρησης αναδιπλούμενης τέντας που πρέπει να ακολουθήσετε αυτόν τον χειμώνα

Είναι σημαντικό κάθε στοιχείο του σπιτιού σας να είναι προετοιμασμένο για κακοκαιρία. Εάν στο σπίτι σας έχετε τοποθετήσει αναδιπλούμενη τέντα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης.

Καθαρίστε την τέντα σας σε βάθος

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της συντήρησης  της αναδιπλούμενης τέντας είναι ο καθαρισμός του υφασμάτινου καλύμματος και του πλαισίου. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού θα «κλείσουν» την αναδιπλούμενες τέντες τους μόλις έρθει ο έντονος χειμώνας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρή για την άνοιξη. Αφαιρέστε τυχόν φύλλα και υπολείμματα από ολόκληρη την τέντα και στη συνέχεια, πλύντε το πλαίσιο. Εάν υπάρχει μούχλα ή λεκέδες, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα καθαρισμού, ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι για να τα αφαιρέσετε.

Τέντα: Επιθεώρηση και επισκευή

Σχετικά με τη φροντίδα της αναδιπλούμενης τέντας σας αυτό το χειμώνα, καλό θα ήταν να επιθεωρήσετε τη δομή για τυχόν ζημιές, όπως σκισίματα και μούχλα. Οι μήνες του καλοκαιριού και του φθινοπώρου μπορεί να είναι βάναυσοι για τις τέντες του σπιτιού, επομένως επιθεωρήστε και να επιδιορθώστε τυχόν ζημιές. Εάν υπάρχουν σκισίματα στο ύφασμα, μπορείτε να το επιδιορθώσετε με εργαλεία που μπορείτε να προμηθευτείτε από τον κατασκευαστή ή από ένα τοπικό κατάστημα. Εάν υπάρχει μούχλα που αναπτύσσεται στο ύφασμα της τέντας σας, τότε μπορείτε να την αφαιρέσετε με μια βούρτσα καθαρισμού και λίγο ζεστό νερό και ήπιο σαπούνι.

Τέντα: Φύλαξη και κάλυψη

Ανάλογα με το πόσο έντονος είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ίσως είναι καλύτερο να κρατάτε τις τέντες σας κλειστές για το μεγαλύτερο μέρος του. Είναι σημαντικό η τέντα σας να είναι εντελώς στεγνή πριν την μαζέψετε και την αποθηκεύσετε για το χειμώνα, ώστε να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας. Υπάρχουν ειδικά καλύμματα που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τις τέντες από τις χειμερινές καιρικές συνθήκες ή μπορείτε να αφαιρέσετε την τέντα από το πλαίσιο και να την αποθηκεύσετε σε στεγνό μέρος.

Τέντα: Λάδωμα

Ανάλογα με την κατασκευή της τέντας σας, μπορεί να χρειαστεί να λιπάνετε τα κινούμενα μέρη της τέντας σας μία φορά το χρόνο. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λιπαντικό ξηρού ψεκασμού σιλικόνης και ότι το χρησιμοποιείτε στον σωλήνα κυλίνδρου. Αποφύγετε τη λήψη οποιουδήποτε λιπαντικού στο ύφασμα, ώστε να μπορείτε να αποτρέψετε το λεκέ.

https://www.tentesgikas.gr/wp-content/uploads/2017/05/gikas_logo_new.png
ΣΧΕΤΙΚΑ
Με εφόδια την πολυετή εμπειρία αλλά και την τεχνογνωσία έχουμε ως στόχο την ικανοποίηση και του πιο απαιτητικού πελάτη.

Σε αντίθεση με τις προσταγές των καιρών που θέλουν την προχειρότητα και την ανευθυνότητα να επικρατούν, έχουμε μείνει πιστοί στις αρχές της δουλειάς μας και βασιζόμενοι στην ειλικρίνεια,την ποιότητα και τη γρήγορη εξυπηρέτηση παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες.

Η εταιρεία μας συμμετέχει στο πρόγραμμα "Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον II"
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ